Delavnica za pevce in vokalne ansamble

 

Petek, 22. avgusta 2014, od 9.30 do 18.00
Radovljiška graščina

CHARLES DANIELS
Velika Britanija

Delavnica za pevce in vokalne ansamble

Enodnevna delavnica s Charlesom Danielsom je namenjena pevcem in vokalnim ansamblom, ki jih zanima renesančna in baročna glasba. Na voljo je čembalska spremljava. Delavnico bo sklenilo predavanje Svena Schwannbergerja, ki poučuje improvizacijo in ornamentacijo na Scholi Cantorum Basiliensis in raziskuje vokalno tehniko 17. stoletja.

Prijave za aktivno in pasivno udeležbo do 31. julija zbira Domen Marinčič.

Additional Information:
E domen.marincic@web.de T 01 432 42 58 M 031 849 498

Kotizacija je 35 € za aktivno in 25 € za pasivno udeležbo.

2208-Delavnica-Charles-Daniels

Charles Daniels je študiral na Kraljevem kolidžu v Cambridgeu in na Kraljevem glasbenem kolidžu v Londonu pri Edwardu Brooksu. Kot solist je posnel več kakor devetdeset zgoščenk s poudarkom na Händlovi, Bachovi in Purcellovi glasbi. Nastopa na festivalih po vsem svetu in sodeluje z ansambli, kot so The Sixteen, Academy of Ancient Music, The King’s Consort, English Concert, Gabrieli Consort, Taverner Consort, Les Arts Florissants, Tafelmusik, De Nederlandse Bach Vereniging, Simfonični orkester Bavarskega radia, Nizozemski filharmoniki, Il Complesso Barocco in Varšavski filharmoniki. Vrsto let je bil član vokalnega ansambla Orlando Consort.

Ob 16.00: Con soavi accenti, predavanje Svena Schwannbergerja o povezavi med rabo glasu in vokalno maniero v 17. stoletju.

Sven Schwannberger je študiral glasbo v Münchnu, Kasslu in na Scholi Cantorum Basiliensis. Kot flavtist in lutnjist je posnel vrsto zgoščenk z glasbo 17. in 18. stoletja. Njegovo mednarodno koncertno kariero dopolnjuje in navdihuje vse večja dejavnost na muzikološkem in pedagoškem področju; njegova doktorska disertacija je temeljno delo o zgodnjebaročni manieri in glasu. Sven Schwannberger predava improvizacijo, ornamentacijo in zgodovinsko izvajalsko prakso na visoki šoli za staro glasbo Schola Cantorum Basiliensis.

 

 


Copyright © 2013 Festival Radovljiva

Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.