Delavnica za pevce in vokalne ansamble z Ulrichom Messthalerjem

 

Sreda, 17. avgusta 2016, med 10.00 in 18.00
Radovljiška graščina

Poudarek enodnevne delavnice bo na nemških in francoskih samospevih, a kakor v minulih letih bo mogoče delati tudi na baročnem in renesančnem repertoarju. Na voljo bo klavirska in čembalska spremljava.

Prijave za aktivno in pasivno udeležbo do 20. julija zbira Domen Marinčič. Ob prijavi za aktivno udeležbo navedite želeni repertoar.

Prijave in dodatne informacije:
E domen.marincic@web.de M 031 849 498

Kotizacija je 35 EUR za aktivno in 25 EUR za pasivno udeležbo.

1608 Ulrich Messthaler 3

Basbaritonist Ulrich Messthaler je najprej študiral klavir in filozofijo v Münchnu in nato solopetje v Augsburgu, New Yorku in Baslu. Med njegovimi učitelji so bili Emmy Lisken, Kurt Widmer, Denis Hall, Thomas LoMonaco in Gérard Souzay. Še danes sodeluje z znanim pianistom in specialistom za samospev Daltonom Baldwinom. Debitiral je v Baslu z Anne Sofie von Otter in Paulom Freyjem v Straussovi Ariadni na Naksosu. Sledile so produkcije, kot so Idomenej z Arminom Jordanom, Vesele žene windsorske pa tudi Cestijeva Oronteja z Renéjem Jacobsom in Monteverdijev Orfej z Joshuo Rifkinom. Kot operni pevec je nastopal v Bruslju, Hamburgu in Stuttgartu, kot koncertni pevec pa v dvoranah, kot so Tonhalle v Zürichu, dunajski Musikverein, berlinska in kölnska filharmonija, palača Garnier v Parizu in dvorana Suntory v Tokiu. Pogosto gostuje na festivalih v Ambronayju, Royaumontu, Lyonu, Parizu, Arlesu, Fribourgu, Innsbrucku, Milanu in Monte Carlu. Sodeluje z glasbeniki, kot so Anthony Rooley, Louis Devos, Jordi Savall, Michael Radulescu, Christophe Coin in Martin Gester. Na recitalih se pogosto sam spremlja na klavirju ali fortepianu. Posnel je več kakor trideset zgoščenk in DVDjev od Monteverdijevih in Händlovih oper, Bachovih pasijonov in Schubertovih samospevov do Ravelove glasbe. Ulrich Messthaler je od leta 1990 profesor za solopetje in samospev na Scholi Cantorum Basiliensis. Redno poučuje tudi v fundaciji Royaumont pri Parizu in kot pedagog dela s skupino VOCES8, ki se je razvila v enega vodilnih vokalnih ansamblov. Na tečajih, simpozijih in v člankih se posveča zgodovinskim aspektom pevske estetike.

 


Copyright © 2013 Festival Radovljiva

Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.