DNEVI BAROČNE GLASBE VELESOVO - Tečaj za orgle in čembalo, predavanja

 

Od sobote, 11. avgusta, do torka, 14. avgusta 2018
Velesovo (Adergas)

Tečaj je namenjen orglavcem in čembalistom, ki jih zanimajo nemška glasba 16.–18. stoletja in zgodovinska glasbila s tipkami, kot so orgle, čembalo in klavikord. Potekal bo v cerkvi Marijinega oznanjenja, kjer stojijo orgle v nemškem baročnem slogu iz delavnice Tomaža Močnika, in v nekdanjem samostanu v Velesovem (Adergas). Tečaj organizira zavod Harmonia Antiqua Labacensis v sodelovanju s Festivalom Radovljica. Poudarek je na glasbi Johanna Sebastiana Bacha in njegovi prvi objavljeni zbirki orgelske glasbe Clavier-Übung III.

11 8 cerkev Marijinega oznanjenja Velesovo foto Jana Jocif

Foto: Jana Jocif

Tečaj vključuje individualni pouk na orglah, čembalu in po želji tudi na klavikordu (vsaj tri pedagoške ure), obisk dveh koncertov 36. Festivala Radovljica 2018 (11. in 13. avgusta), predavanja (Bachova cikla Clavier-Übung I in III, Indikacije za spreminjanje tempa v Bachovi glasbi) in krajši orgelski izlet na Bled in v Radovljico. Za bivanje in prehrano po ugodni ceni bo poskrbljeno v župnijskem domu Velesovo. Število aktivnih udeležencev je omejeno.

Prijavnina znaša 135 € in ne vključuje stroškov bivanja in prehrane. Poravnati jo je treba ob začetku tečaja. Prijave pošljite do 20. julija 2018 na harmonia@antiqua.si Vsaka prijava mora vsebovati ime in naslov, podatke o starosti, glasbeni izobrazbi in naslove skladb, ki jih nameravate igrati na tečaju.

Dodatne informacije:
harmonia@antiqua.si
+386 41 557 912 (Tomaž Sevšek)

 

 


Copyright © 2013 Festival Radovljiva

Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.