38. Festival Radovljica 2020 bo potekal med 7. in 23. avgustom. Kljub negotovostim je predvideni spored ostal nespremenjen. Repertoar sega od najzgodnejšega zapisanega večglasja do Chopina in Liszta. Šest sporedov bo na festivalu doživelo svetovno premiero, pet jih je tako ali drugače povezanih s Slovenijo, štirje so nastali posebej za festival in trije so posvečeni slovenski glasbeni dediščini od 16. do 19. stoletja. Več koncertov bo v cerkvi, otvoritveni koncert bo predvidoma na prostem, enega izmed sporedov v graščini bomo ponovili.

Na vse koncerte vozi festivalski avtobus iz Ljubljane in Kranja.

JOHANN SEBASTIAN BACH: CLAVIER-ÜBUNG III

 

Sobota, 11. avgusta 2018, ob 20.00
Cerkev Marijinega oznanjenja, Velesovo (Adergas)

NEMŠKA ORGELSKA MAŠA

James Johnstone orgle

Tretji del zbirke Clavier-Übung je po Umetnosti fuge, Glasbeni daritvi in čembalskih partitah že četrta Bachova zbirka, ki jo v zadnjih letih lahko slišimo na festivalu. Bach jo je objavil leta 1739 in se v njej posvetil predvsem koralnim preludijem. Bila je njegova prva publikacija za orgle, sijajna demonstracija kompozicijske spretnosti, prežeta s simboliko troedinosti.

James Johnstone bo vodil tečaj za orgle in čembalo v sklopu Dnevov baročne glasbe Velesovo, ki bodo med 11. in 14. avgustom.

11 8 James Johnstone 1

http://www.jamesjohnstone.org/

 

 


Copyright © 2020 Festival Radovljiva

Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.