38. Festival Radovljica 2020 bo potekal med 7. in 23. avgustom. Kljub negotovostim je predvideni spored ostal nespremenjen. Repertoar sega od najzgodnejšega zapisanega večglasja do Chopina in Liszta. Šest sporedov bo na festivalu doživelo svetovno premiero, pet jih je tako ali drugače povezanih s Slovenijo, štirje so nastali posebej za festival in trije so posvečeni slovenski glasbeni dediščini od 16. do 19. stoletja. Več koncertov bo v cerkvi, otvoritveni koncert bo predvidoma na prostem, enega izmed sporedov v graščini bomo ponovili.

Na vse koncerte vozi festivalski avtobus iz Ljubljane in Kranja.

Mojstrski tečaj za kljunasto flavto z Matejo Bajt

 

Od četrtka, 16. avgusta, do nedelje, 19. avgusta 2018
Radovljiška graščina

Tečaj je namenjen učencem, dijakom, študentom in učiteljem kljunaste flavte, ki bi radi izpopolnili znanje ob skupnem muziciranju. Osredotočen bo na komorno igro v ansamblu kljunastih flavt, z repertoarjem vseh težavnostnih stopenj in slogovnim razponom od srednjega veka do sodobnosti. Udeleženci lahko literaturo prinesejo s seboj – v tem primeru naj ob prijavi navedejo želene skladbe in posredujejo fotokopije –, sicer pa bo zanjo poskrbljeno.

Tečaj se bo začel v četrtek, 16. avgusta 2018, ob 10.00. Sklenili ga bomo s koncertom udeležencev v nedeljo, 19. avgusta 2018, ob 18.00.

16 8 Mateja Bajt foto Viktor Brazdil

Foto: Viktor Brázdil

Zaradi organizacije ansamblov in priprave notnega materiala prosimo za čimprejšnje prijave. Kotizacija za aktivno udeležbo znaša 230 € in vključuje tečaj, materialne stroške in obisk koncertov Festivala Radovljica v času tečaja. Kotizacija za pasivno udeležbo znaša 15 € na dan.

Bivanje si udeleženci organizirajo sami. Informacije o možnostih nočitve na spletni strani TIC Radovljica.

Dodatne informacije in prijave pri Mateji Bajt.

V prijavi navedite ime in priimek, naslov, telefon, datum rojstva in želene skladbe. Kotizacijo 230 € boste plačali ob začetku tečaja.

Mateja Bajt je študirala kljunasto flavto pri Hansu Marii Kneihsu na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Leta 1994 je diplomirala iz glasbene pedagogike in tri leta pozneje s soglasno odliko končala magistrski študij na koncertni smeri. Za izjemni uspeh je prejela nagrado avstrijskega ministrstva za znanost. Leta 1998 je na Dunaju končala še izredni študij s poudarkom na komorni in sodobni glasbi. Kot solistka, članica in vodja raznih ansamblov sodeluje z uglednimi slovenskimi in tujimi glasbeniki in koncertira v Sloveniji in po Evropi. Leta 2003 je izdala solistično zgoščenko Podoba ljubezni z glasbo francoskega baroka in zanjo dobila pohvalne kritike v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. Vodi poletne šole in seminarje za učitelje in učence kljunaste flavte. Izdelala je učni načrt za kljunasto flavto za umetniške gimnazije in akademsko stopnjo. Poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in na ljubljanski Akademiji za glasbo, kjer so leta 2009 uvedli tudi študij kljunaste flavte.

 

 


Copyright © 2020 Festival Radovljiva

Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.