38. Festival Radovljica 2020 bo potekal med 7. in 23. avgustom. Kljub negotovostim je predvideni spored ostal nespremenjen. Repertoar sega od najzgodnejšega zapisanega večglasja do Chopina in Liszta. Šest sporedov bo na festivalu doživelo svetovno premiero, pet jih je tako ali drugače povezanih s Slovenijo, štirje so nastali posebej za festival in trije so posvečeni slovenski glasbeni dediščini od 16. do 19. stoletja. Več koncertov bo v cerkvi, otvoritveni koncert bo predvidoma na prostem, enega izmed sporedov v graščini bomo ponovili.

Na vse koncerte vozi festivalski avtobus iz Ljubljane in Kranja.

Delavnica za pevce z Gerdom Türkom

 

Četrtek, 16. avgusta 2018, od 10.00 do 18.00
Radovljiška graščina

Poudarek enodnevne delavnice bo na baročni in renesančni glasbi. Na voljo bo čembalska spremljava.

Prijave za aktivno in pasivno udeležbo do 20. julija zbira Domen Marinčič. Ob prijavi za aktivno udeležbo je treba navesti repertoar za delavnico (ena ali dve skladbi). Dodatno ali neodvisno od delavnice se lahko odločite tudi za ure Alexandrove tehnike pri Samu Chapmanu (več informacij spodaj na tej strani).

Dodatne informacije:
E domen.marincic@web.de T 01 432 42 58 M 031 849 498

Kotizacija je 40 EUR za aktivno udeležbo in 25 EUR za poslušalce.

18 9 Gerd Turk

Gerd Türk je študiral v Frankfurtu in na Scholi Cantorum Basiliensis pri Renéju Jacobsu in Richardu Levittu. Kot solist je kmalu začel nastopati v Evropi, jugovzhodni Aziji, Japonski, južni in severni Ameriki in Avstraliji. Koncertiral je v amsterdamskem Concertgebouwu, v berlinski filharmoniji, v palači Garnier v Parizu, v gledališču Colón v Buenos Airesu, v dunajskem Musikvereinu, v Carnegie Hallu in v Lincolnovem centru v New Yorku z dirigenti, kot so Philippe Herreweghe, René Jacobs, Ton Koopman, Jordi Savall, Masaki Suzuki in Frans Brüggen. Vrsto let je bil stalni član vodilnega nemškega vokalnega sestava za baročno glasbo Cantus Cölln in znanega francoskega ansambla za srednjeveško glasbo Ensemble Gilles Binchois. Kot operni pevec je gostoval v Montpellieru, Innsbrucku, Barceloni, Antwerpnu in Madridu. Posnel je več kakor sto zgoščenk za založbe Sony, Erato, BIS, BMG, Virgin in Harmonia Mundi France. Za posnetke, med katerimi so vsi Bachovi oratoriji, Monteverdijeve večernice, Mozartov rekviem in pesmi Carla Orffa, je dobil nagrade Edison, Gramophone Award, Grand Prix du Disque in Preis der deutschen Schallplattenkritik. Gerd Türk je profesor na na Scholi Cantorum Basiliensis in poučuje na tečajih na Japonskem, v Nemčiji, Španiji, Franciji in Južni Koreji.

DELAVNICA ALEKSANDROVE TEHNIKE S SAMOM CHAPMANOM

Ure Alexandrove tehnike lahko izberete samostojno ali kot dopolnitev delavnice za pevce. Potekale bodo hkrati z delavnico.

Cena individualne ure (45 minut) je 25 € v povezavi z aktivno ali pasivno udeležbo na pevski delavnici oz. 35 € neodvisno od pevske delavnice.

Sam Chapman je glasbenik in certificiran učitelj Alexandrove tehnike. Študiral je zgodovinska brenkala pri Elizabeth Kenny na Kraljevski akademiji za glasbo v Londonu. Med študijem je dobil nagradi Juliana Breama in Roberta Spencerja. Izobraževanje je nadaljeval na Scholi Cantorum Basiliensis pri Hopkinsonu Smithu in Jesperju Christensenu in se v Baslu izobrazil tudi kot učitelj Alexandrove tehnike. Bil je korepetitor na Scholi Cantorum Basiliensis in gostujoči docent na Univerzi Bogota v Kolumbiji. Nastopa na festivalih po vsej Evropi in snema z raznimi ansambli.

 

 


Copyright © 2020 Festival Radovljiva

Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.