38. Festival Radovljica 2020 bo potekal med 7. in 23. avgustom. Kljub negotovostim je predvideni spored ostal nespremenjen. Repertoar sega od najzgodnejšega zapisanega večglasja do Chopina in Liszta. Šest sporedov bo na festivalu doživelo svetovno premiero, pet jih je tako ali drugače povezanih s Slovenijo, štirje so nastali posebej za festival in trije so posvečeni slovenski glasbeni dediščini od 16. do 19. stoletja. Več koncertov bo v cerkvi, otvoritveni koncert bo predvidoma na prostem, enega izmed sporedov v graščini bomo ponovili.

Na vse koncerte vozi festivalski avtobus iz Ljubljane in Kranja.

PESMI IN MOTETI NEMŠKE ROMANTIKE

  

Nedelja, 19. avgusta 2018, ob 20.00
Cerkev sv. Petra, Radovljica

SINGER PUR
Claudia Reinhard
sopran
Rüdiger Ballhorn, Markus Zapp, Manuel Warwitz tenor
Reiner Schneider-Waterberg bariton
Jan Kuhar bas

Balázs Szabó orgle

Spored: Carl Loewe, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Robert Schumann, Joseph Rheinberger, Franz Liszt, Johannes Brahms, Max Reger, Richard Strauss

Singer Pur velja za enega vodilnih nemških vokalnih ansamblov in je pri nas znan tudi po posnetkih Gallusovih latinskih madrigalov. V sporedu nemške duhovne glasbe od Mendelssohna do Regerja se bo skupini pridružil mladi slovenski basist Jan Kuhar. Balázs Szabó bo spored dopolnjeval z orgelsko glasbo na nedavno prenovljenih orglah Franca Goršiča iz leta 1889.

19 8 Singer Pur foto Arne Schultz 1

Foto: Arne Schultz

https://www.singerpur.de/

http://organist.hu/

 

 


Copyright © 2020 Festival Radovljiva

Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.