Tečaj za kljunasto flavto

 

Od srede, 13. avgusta, do ponedeljka, 18. avgusta 2014
Radovljiška graščina

MATEJA BAJT
Slovenija

Tečaj je namenjen učencem, dijakom, študentom in učiteljem kljunaste flavte, ki bi radi izpopolnili znanje ob skupnem muziciranju. Osredotočen bo na komorno igro v ansamblu kljunastih flavt, z repertoarjem vseh težavnostnih stopenj in slogovnim razponom od srednjega veka do sodobnosti. Udeleženci lahko literaturo prinesejo s seboj (v tem primeru naj ob prijavi navedejo želene skladbe ter posredujejo fotokopije skladb), sicer pa bo zanjo poskrbljeno.

Tečaj bo potekal se bo začel v sredo, 13. avgusta 2014, ob 15.00. Sklenili ga bomo z zaključnim koncertom udeležencev v ponedeljek, 18. avgusta 2014, ob 18.00.

1308-Tecaj-Mateja-Bajt-foto-Primoz-Cerne
Foto: Primož Černe

Zaradi organizacije ansamblov in priprave notnega materiala vljudno prosimo za čimprejšnje prijave, najpozneje do 7. julija 2014. Kotizacija za aktivno udeležbo znaša 230 € in vključuje tečaj, materialne stroške in obisk koncertov Festivala Radovljica v času tečaja. Kotizacija za pasivno udeležbo znaša 15 € na dan.

Bivanje si udeleženci organizirajo sami. Informacije o možnostih nočitve na spletni strani TIC Radovljica.

Prijave do 7. julija 2014 na:
Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica, Linhartov trg 1, 4240 Radovljica
Marija Kolar, predsednica
kolar.mija@gmail.com

V prijavi navedite ime in priimek, naslov, telefon, elektronski naslov, datum rojstva in želene skladbe. Ob prijavi boste kot prijavnino plačali delež kotizacije 70 €, preostalih 160 € pa ob začetku tečaja.

Dodatne informacije pri Mateji Bajt
mateja.bajt@guest.arnes.si

Mateja Bajt je študirala kljunasto flavto pri Hansu Marii Kneihsu na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Leta 1994 je diplomirala iz glasbene pedagogike in tri leta pozneje s soglasno odliko končala magistrski študij na koncertni smeri. Za izjemni uspeh je prejela nagrado avstrijskega ministrstva za znanost. Leta 1998 je na Dunaju končala še izredni študij s poudarkom na komorni in sodobni glasbi. Kot solistka, članica in vodja raznih ansamblov sodeluje z uglednimi slovenskimi in tujimi glasbeniki in koncertira v Sloveniji in po Evropi. Leta 2003 je izdala solistično zgoščenko Podoba ljubezni z glasbo francoskega baroka in zanjo dobila pohvalne kritike v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. Redno vodi poletne šole in seminarje za učitelje in učence kljunaste flavte. Izdelala je učni načrt za kljunasto flavto za umetniške gimnazije in akademsko stopnjo. Poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in na ljubljanski Akademiji za glasbo, kjer so leta 2009 uvedli tudi študij kljunaste flavte.

 

 


Copyright © 2013 Festival Radovljiva

Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.